Ooglaseren


Brilvervangende chirurgie

Een leven zonder bril of contactlenzen en toch goed blijven zien? Ook dat is mogelijk bij Sijbrants & van Olst. Bij ons kunt u namelijk terecht voor advies, onderzoek en begeleiding bij brilvervangende chirurgie. Door onze intensieve samenwerking met Eyescan (door De Consumentenbond getest als beste ooglaserkliniek) bieden wij u het beste van twee werelden. De juiste begeleiding en advies én geavanceerde, medische technologie.

Bent u geschikt?

Of uw ogen voor brilvervangende chirurgie in aanmerking komen, hangt af van diverse factoren. Uw leeftijd en de sterkte van uw ogen, maar ook uw hobby’s zijn belangrijk bij de keuze voor de juiste behandeling. Voor ieder is een individueel advies van groot belang. Op basis van een uitgebreid onderzoek krijgt u bij Sijbrants & van Olst een advies dat bij u past. Denkt u in aanmerking te komen voor brilvervangende chirurgie? Maak dan een afspraak voor een vooronderzoek in onze winkel.

Ooglaserbehandeling als alternatief voor bril of contactlenzen

Een van de meest bekende vormen van brilvervangende chirurgie is de ooglaserbehandeling. Bij deze behandeling wordt met behulp van een laser een sterkteverandering in uw oog teweeggebracht. Hierdoor heeft u geen bril of contactlenzen meer nodig om scherp te kunnen zien. Wanneer u in de leeftijd 18 t/m 45 bent is dit tevens de eerste keuze van refractiechirurgie.

LASIK en LASEK methode

De twee bekendste ooglasermethoden zijn de LASIK en LASEK. De LASIK ooglaserbehandeling is geschikt bij sterktes tussen -10.00 en +4.00 en cilindersterktes tot -6.00. De LASEK behandeling is geschikt bij sterktes tussen -0.75 en -4.00 en cilindersterktes tot +/-2.00. Ook andere factoren als de dikte van uw hoornvlies en of u droge ogen heeft, bepaalt de keuze van behandeling. Tijdens een uitgebreid vooronderzoek nemen wij alle mogelijkheden met u door.

Lensimplantatie als oplossing voor zichtklachten

Iedereen kent de ooglaserbehandeling. Maar wist u dat lensimplantatie ook vaak wordt toegepast om zonder bril of contactlenzen door het leven te gaan? Vooral bij hogere sterktes, tot -23.00 en +15.00 en cilindersterktes tot -/+7.50 bieden implantlenzen uitkomst. Ook voor mensen met (beginnende) staar zijn implantlenzen uitermate geschikt.

Geen omkijken naar

Anders dan de gewone contactlens wordt een implantlens in het oog gedragen. U kunt ermee sporten, zwemmen en slapen zonder dat u de implantlens voelt. De implantlens corrigeert de sterkte van uw ogen, net zoals uw bril of contactlenzen dat doen. Het plaatsen van de lenzen is relatief eenvoudig en gebeurt in de Eyescan kliniek in Utrecht.

Zicht dichtbij en veraf

Implantlenzen zijn er in vele soorten en maten. Naast de enkelvoudige implantlenzen kunt u namelijk ook kiezen voor multifocale- of trifocale implantlenzen. Elke lens heeft een andere functie. Tijdens een uitgebreid vooronderzoek nemen wij alle mogelijkheden met u door.

Afspraak maken?

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een vooronderzoek?
Dan kunt u contact opnemen met onze optometrist.

Voor meer informatie over ooglaseren en lensimplantatie:

Kijk op de site van Eyescan