Verstoorde of afwijkende Fixatie Disparatie


Wat is een verstoorde of afwijkende Fixatie Disparatie?

Stel je voor dat elk oog een cameraatje is dat beeld opneemt. In de hersenen moeten deze twee beelden vervolgens perfect op elkaar vallen zodat een scherp plaatje ontstaat. Wanneer dit niet gebeurt spreken we van een beeldverwerkingsprobleem. Dit wordt fixatie disparatie genoemd. Wanneer je fixatie disparatie hebt is dat wat je ziet onduidelijk. Je hersenen gaan dan hard aan het werk om dit optimaal te krijgen. Hierdoor gebruik je onbewust extra energie, we noemen dat ook wel een energielek. Bovendien heb je vaak niet in de gaten dat je wazig ziet, of dat je onrustig gedrag vertoont.

Symptomen en klachten Fixatie Disparatie

Er zijn verschillende aanwijzingen voor een verstoring in uw FD. Er zijn namelijk diverse mogelijke symptomen waar u last van kunt krijgen. Hierbij kan het voornamelijk gaan om:

- Hoofdpijn
- Vermoeide ogen
- Wazig zicht
- Moeite met focussen
- Lees- en schrijfproblemen
- Moeite met zien bij afstandsverschillen zoals met autorijden
- Onrustig beeld, vooral in een drukke omgeving
- Nek- en schouderklachten
- Dansende' letters tijdens het lezen


Vermoedt u last te hebben van een verstoorde of afwijkende FD? Maak gerust eens een afspraak met onze opticien. Door middel van een bril met prismaglazen kunnen we ervoor zorgen dat het beeld wordt gecorrigeerd voordat het uw netvlies binnenkomt. Zo wordt er ingespeeld op de afwijking of verstoring en kunnen uw klachten afnemen.