Glasopties


Bij Sijbrants & van Olst gebruiken wij HOYA glazen. HOYA Vision Care legt zich toe op het ontwikkelen en produceren van brillenglazen, veredelingen en innovatieve ontwerpen. Met als doel iedere brildrager het meest optimale en comfortabele glas te bieden.

Ruime ervaring en kennis stellen HOYA in staat om op eigen wijze glasontwerpen en nieuwe veredelingen toe te passen. Samen met het grote aantal ontwerpen op glas- en kunststofgebied kunnen we precies de juiste oplossing bieden voor elke wens en elk type correctie.

Anti-reflectie coating

Dit is een bewerking die wordt toegepast om te voorkomen dat hinderlijke schitteringen het beeld verstoren. Een anti-reflectie coating heeft zowel een modisch als een functioneel voordeel.
Met een anti-reflectie coating is het mogelijk om de brildrager direct in de ogen te kijken, zonder daarbij last te hebben van hinderlijke reflecties. Voor de brildrager betekent dit dat er beter door de glazen gekeken kan worden, waardoor de visuele kwaliteit van het glas verbetert.

Vuil - Water - Vet afstotende coating

Deze coating fungeert als beschermingslaag van uw brillenglazen. De coating maakt de glazen glad waardoor vuil, vet en water geen kans meer krijgen om zich aan het basismateriaal te hechten. Een ander voordeel is dat waterdamp en regen niet meer aan de glazen hechten, waardoor ook tijdens deze omstandigheden een optimaal zicht gegarandeerd is.
Voor een optimaal gebruikscomfort zorgt de vuil - water - vet afstotende coating er bij het schoomaken voor dat dit sneller en eenvoudiger gaat.

Antistatische coating

Het is mogelijk om een coating te kiezen met een antistatische werking. Tijdens het schoonmaken van de glazen worden deze statisch geladen waardoor stof eenvoudig aan de glazen blijft hechten. Met een antistatische coating krijgt stof geen kans meer om zich aan de glazen te hechten. Het schoomaken gaat sneller en eenvoudiger.

Hardingslaag

De hardingslaag beschermt het glasoppervlak tegen kleine krassen en andere mechanische invloeden. Krassen geven vertekening in de glazen waardoor er een minder scherp beeld zichtbaar is. Een goede hardingslaag zorgt ervoor dat de glazen volledig transparant blijven en dat de laag net zo elastisch is als het basis materiaal.

Meekleurende glazen

Met HOYA’s Stabilight Technology meekleurende glazen ziet u comfortabel in alle lichtomstandigheden, zonder van bril te hoeven wisselen. Sensity-glazen kleuren buiten op met de snelheid van het licht en kleuren binnen snel terug tot uitzonderlijk heldere glazen. Tijdens deze snelle overgangen blijft de UV-bescherming actief.

Polariserende glazen

Polariserende glazen hebben 2 voordelen: naast dat het een perfecte zonnebril is neutraliseert een polariserend glas ook nog eens hinderlijke schitteringen. Denk daarbij aan fel zonlicht dat weerkaatst op bv. een nat wegdek, als u op het water bent of tijdens uw wintersport in de sneeuw. Veelal de momenten waarop wit reflecterend en verblindend licht hinderlijk en zelfs gevaarlijk kan zijn. Polariserende glazen neutraliseren dit effect. Daarnaast geeft het u een maximale bescherming tegen UV-straling.