Vormstabiele contactlenzen


Vormstabiele lenzen of harde zijn echt maatwerk lenzen. Zoals de naam het zegt zijn dit contactlenzen met een vaste vorm, dit betekent dat deze lenzen veel nauwkeuriger aangemeten moeten worden.

En omdat deze lenzen een vaste vorm hebben moet je rekening houden met een langere gewenningsperiode (1 tot 2 weken) en stofjes kunnen meer te voelen zijn  onder de lens.

Vormstabiele lenzen zijn van materialen gemaakt die voldoende zuurstof doorlaten en zijn gemakkelijk in onderhoud. Vormstabiele lenzen gaan langer mee dan zachte lenzen, waardoor ze op termijn goedkoper zijn dan zachte lenzen.

Vormstabiele lenzen hebben een breed toepassingsgebied voor afwijkende oogvormen en sterktes. Tevens zijn deze lenzen geschikt voor mensen met een cilindersterkte, en zijn ook verkrijgbaar met een leessterkte.
Ook kunnen kwadrantspecifieke lenzen worden aangemeten bij keratoconus of irregulair hoornvlies.
Vormstabiele lenzen geven een uitstekende gezichtsscherpte, dit komt door de traanlaag die tussen de lens en het oog zit, hierdoor worden kleine oneffenheden gecorrigeerd.

Afhankelijk van de sterkte, samenstelling van het traanvocht, kromming van het oog en gebruikstoepassing kunnen wij je adviseren welk soort lenzen het meest geschikt zijn.