Informatie

Informatie

Kan ik contactlenzen dragen?

Bijna iedereen kan contactlenzen dragen. Wij kunnen je uitleggen welke verschillende types lenzen er zijn en je helpen om de juiste keuze te maken. Er zijn net zo goed lenzen voor verzienden als voor bijzienden. Er bestaan ook torische contactlenzen, voor mensen met astigmatisme. Dat is een zichtafwijking die je alles wazig en ver vormd doet zien.

De oorzaak is meestal een onregelmatige kromming van je hoornvlies. Veel mensen weten niet eens dat ze zo’n zichtafwijking hebben. Ze kan makkelijk verholpen worden met een zachte torische contactlens.

"IK ZOU GRAAG LENZEN PROBEREN, MAAR KRIJG DE KRIEBELS BI J HET IDEE IETS OP MIJN OOG AAN TE BRENGEN."

Een lens aanbrengen en uitnemen is veel makkelijker dan je denkt. De meeste mensen zijn er heel snel mee weg. Wij kunnen je een aantal handige tips en tricks bezorgen en voor je het weet gaat het als vanzelf.

De beste lenzen

Harde lenzen, zachte lenzen, multifocale lenzen, torische lenzen, maandlenzen, daglenzen, nachtlenzen (die tijdens je slaap je ogen corrigeren zodat je overdag zonder bril of lenzen goed kunt zien)…ook bij contactlenzen zijn er diverse mogelijkheden. Want ieder oog is anders. Bepaal samen met één van onze contactlensspecialisten/optometristen wat voor jou de beste keuze is!

De beste vloeistoffen

Vloeistoffen zijn in verschillende samenstellingen en systemen verkrijgbaar. Elke contactlens heeft onderhoud nodig, dit geldt voor alle type contactlenzen. Een goede vloeistof zorgt ervoor dat de lenzen goed gereinigd worden maar ook zorgt voor een goede bevochtiging van de lens wat weer een bijdrage levert aan draagcomfort. Wij hebben een grote keuze aan contactlens vloeistoffen en comfort druppels. Laat je adviseren.

De beste contactlens zorg

Wij adviseren elk halfjaar een periodieke contactlens controle. Dit is van belang om vroegtijdig oogproblemen of contactlens problemen te voorkomen. Tijdens deze contactlens controle wordt er onder andere gekeken of de sterkte van de lenzen nog optimaal zijn. Maar er wordt ook naar de lenspassing en de gezondheid van de voorkant van de ogen gekeken. Maak gerust een afpraak met onze contactlensspecialist of optometrist.