Nieuw bij Sijbrants & van Olst


Naast bekende kwaliteitsmerken staat Sijbrants & van Olst Optiek bekend om het aanbod onderscheidende designlabels. Merken die maar door een paar opticiens worden verkocht en die zijn bedoeld voor mensen die iets bijzonders willen. Zo’n merk is het Britse Cutler and Gross.

Onlangs voegde Sijbrants & van Olst Optiek een nieuw designpareltje toe aan de collectie: Cutler and Gross. Een exclusief merk dat Britse luxe combineert met een rauw randje: de kleine onregelmatigheden laten zien dat iedere bril geheel met de hand wordt vervaardigd. In de eigen fabriek in Italië werken ambachtslieden met de hoogste kwaliteit acetaat.

Graham Cutler en Tony Gross, goede vrienden en beiden opticien, besloten eind jaren zestig samen brillen te gaan maken. Zij waren een van de eersten die een bril niet alleen zagen als noodzakelijk hulpmiddel, maar ook als modieus accessoire. In het begin deden ze alles zelf, van het maken van de monturen tot het slijpen van de glazen. Ze kozen ervoor om hun monturen te voorzien van een uniek nummer en plaatsten het gouden logo bescheiden aan de binnenkant van elk rechterpootje.

Eerste winkel in Knightsbridge

In 1971 openden ze hun eerste echte winkel in de Londense wijk Knightsbridge. De zaak werd als snel een hotspot voor kunstenaars, rocksterren, schrijvers en royalty’s. Cutler en Gross traden toe tot de artistieke scene van Londen en hun faam groeide gestaag. Lady Diana werd gespot met een van hun brillen op haar neus, Julia Roberts droeg er een in de film Notting Hil en in 2015 sierde een vierkant Cutler and Gross-montuur de neus van Colin Flirth in de spionagefilm Kingsman. De beroemde modeontwerper Paul Smith verkeerde in de jaren zeventig en tachtig in dezelfde hippe kringen als Cutler en Gross en hun latere samenwerking betekende voor het merk de doorbraak in de Verenigde Staten.

In 2022 staat het iconische Cutler and Gross voor verfijnde techniek, hoge kwaliteit en karaktervolle designs, al of niet in retrolook. Geboren in de Londense kunstscene en nu verkrijgbaar bij Sijbrants & van Olst Optiek in Ouderkerk en Uithoorn!